Концерт у Руском дому - 16.5.2016.

Делије, још један добротворни концерт је пред нама, овај пут нешто мањи од оног на Маракани, али не и мање значајан од њега! У Руском дому, 16. маја од 19 часова за помоћ породици Симоновић из Јасеновика у Новом Брду, наступа на нашим концертима први музички састав изван Србије - Славјаночка из руског града Твер. Раме уз раме са њима наступиће и наше Бело платно. Улазнице су у продаји од 3. маја у Бутику Делије и коштају 600 динара. Обезбедите своју улазницу на време, јер је капацитет Руског дома свега 400 места! 

 

Породици Симоновић Делије су помагале у периоду од 2007-2013 скупљајући новац на трибини за операцију очију њиховог сина Стефана. За малог Стефана сви су се веома брзо везали, а уз Божију помоћ, операције су дале жељене резултате. Симоновићи су тада упловили у мирније воде, и наставили да се баве сточарством. Држе преко 100 оваца и 20 коза. Живот им је текао неометано до момената када човек који им изнајмљује шталу отказује сарадњу из непознатих разлога. Преко 120 грла стоке остаје под ведрим небом и на послужење вуковима из околних шума. Једини извор прихода породици Симоновић тако сваког дана и сваке ноћи стоји на коцки, да остане без њега. Уколико би Симоновићи остали без свог јединог извора прихода, једино што би им преостало је да се спакују и оду са Косова и Метохије у неке друге крајеве где би могли да зарађују за своју егзистенцију и егзистенцију своја два детета. Зато је Фондација Делије одлучила да им изгради шталу по највишим стандардима која ће служити за све генерације које долазе. Организујемо овај добротворни концерт са надом да би од прихода од продатих улазница, спонзорстава и донација могли да скупимо барем половину неопходних средстава и кренемо одмах у реализацију, а то можемо само заједно да учинимо, зато не чекајте последњи минут и већ данас купите улазнице за себе и своје ближње и учините конкретно дело за опстанак једне српске породице на светом и распетом Косову и Метохији!

Славяночка

Ансамбл Славјаночка из руског града Твер настао је средином шездесетих година прошлог века у оквиру тверског универзитета, са жељом да се негује изворна и традиционална музика, игре и ношње из тверске, али и других области велике Русије. Ансамбл фукнционише преко 40 година, а кроз године рада почео је да обрађује изворну музику и других словенских народа, међу којима се посебно истиче српска музика. Сви чланови ансамбла гаје искрену и братску љубав према Србији, те су са великом радошћу прихватили позив да свирају на овом добротворном концерту.

Бело платно

Група Бело платно настаје 1997. године трудом људи које је окупила љубав према традицији и заједничка потреба да се она сачува и врати у живот кроз песму и свирку.  Музички репертоар групе чине песме и мелодије са подручја Косова и Метохије, јужне и југоисточне Србије и Македоније.Одабир и аранжмани нумера настали су на основу личних теренских истраживања и других тонских записа. Песме су певане на локалним дијалектима.

 

 

Месечне донације

Пријавите се на месечне донације

Једнократне донације

Подржите рад Фондације Делије

Последња промена на рачуну: 16.08.2019.

Динарски рачун: 1.270.271,00 дин.
Девизни рачун: 1.316 € 

Списак приложника и фин. пословање 2019.
Постаните добротвор Фондације Делије

ПОШАЉИТЕ ДОНАЦИЈУ ПРЕКО PayPala

ПРИЛОЖНИЦИ У АВГУСТУ:

  1. Александра С. - 500 дин.
  2. Милош У. - 250 дин.
  3. Маја М. - 500 дин.
  4. Милош С. - 1.000 дин.
  5. Максим С. - 1.000 дин.
  6. Жељко Ш. - 200 дин.

 

Укупно у августу: 3.450 динара и